Basmati-riisi lampaanlihan ja inkiväärikastikkeen kera
Aika 30 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Intialainen
Ainekset
  • 2 pussia Basmatiriisiä keitinpussissa
  • ½ rkl maissitärkkelystä
  • 50 g fariinisokeria
  • 40 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 2 luutonta lampaanreittä (n. 200 g /kpl)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 limetin mehu
  • suolaa, mustaa pippuria
  • 30 g voita
  • 30 g rusinoita
Resepti
  1. Kuori inkivääri ja silppua siitä puolet. Leikkaa toinen puoli ohuiksi suikaleiksi.
  2. Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja sekoita kulhossa lihakuutiot, sipuli ja silputtu inkivääri.
  3. Sekoita limettimehu, appelsiinimehu, sokeri, curryjauhe, suola ja pippuri keskenään ja kaada sekoitus lihan päälle.
  4. Peitä astia ja anna lihan marinoitua jääkaapissa 3 tuntia.
  5. Sekoita silloin tällöin. Keitä Uncle Ben's® Basmatiriisi ohjeen mukaan. Liota rusinoita haaleassa vedessä 10 min.
  6. Ota lampaanliha pois marinaadista. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista liha kuumalla pannulla 5 min.
  7. Lisää lämmin riisi, voi, suola ja pippuri ja paista vielä 5 min keskilämpöisellä pannulla.
  8. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja marinaadi ja kaada sekoitus wokkiin.
  9. Lisää lionneet rusinat ja paista vielä 3 minuuttia alhaisella lämmöllä.
  10. Ripottele päälle inkiväärisuikaleet.