Currykana
Kanaa kookosmaidon ja punaisen curryn kera
Aika 25 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Lapset
Ainekset
  • 2 pussia Uncle Ben's® Jasmiiniriisiä keitinpussissa
  • 4 kanafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 purjosipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2 rkl punaista currytahnaa (thai)
  • 1 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 limettiä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 425 g minimaissia
Resepti
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi purjot ja paprikat, pilko porkkana ohuiksi viipaleiksi ja paista vihanneksia keskilämmöllä paksupohjaisessa padassa.
  3. Leikkaa kana suikaleiksi. Kuullota paistinpannulla pienessä öljymäärässä. Lisää kanasuikaleet vihannespataan.
  4. Purista limetti kanaviipaleiden päälle.
  5. Purista valkosipuli kanaviipaleiden päälle. Lisää seesamiöljy (tai oliiviöljy), punacurry, soijakastike, limetti ja vähän hunajaa. Paista kaikkea muutama minuutti, jotta mausteet hieman ”hikoilevat.”
  6. Kaada joukkoon kanaliemi ja lisää kookosmaito. Hauduta 6-8 minuuttia. Paksunna maissitärkkelyksellä, johon on lisätty vettä, jotta ruoasta tulisi täyteläisempää.
  7. Lisää minimaissi.
  8. Tarjoile kanapata Uncle Ben’s Jasmiiniriisin kera.