Hiisin riisit ja pullat
Aika 30 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Lapset
Ainekset
  • 2 pussia Uncle Ben’s® täysjyväriisiä keitinpussissa
  • 2 siivua pehmeää valkoista leipää ilman kuorta
  • Tilkka vettä
  • 250 g fetajuustoa
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 nippu sileälehtistä persiljaa pieneksi hakattuna
  • 2 kananmunaa
  • 120 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Reilu loraus oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 sellerinvarsi pilkottuna
  • 2 purkillista italialaisia purkkitomaatteja
  • 50 g tomaattipyreetä
  • Ripaus sokeria
Resepti
  1. Liota leipä pehmeäksi tilkkasessa vettä. Sekoita jauheliha, leipä, persilja, kananmunat, parmesaani, valkosipuli, suola ja pippuri isossa astiassa notkeaksi taikinaksi
  2. Kuullota pilkottu sipuli ja selleri kullankeltaiseksi oliiviöljyssä.
  3. Lisää tomaatit ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 15–20 minuuttia.
  4. Pyörittele taikinasta kostein käsin lihapullia.
  5. Paista pullat pannussa reilussa lorauksessa oliiviöljyä ja kumoa ne kastikkeeseen ja keitä vielä muutama minuutti.
  6. Tarjoa ohjeen mukaan keitetyn kokojyväriisin kera.
  7. Lapselle sopivat vaiheet:
  8. Kuorien poistaminen leivästä (ja niiden syöminen)
  9. Parmesaanin raastaminen
  10. Leivän liottaminen ja kaikkien ainesten sekoittaminen hyvin pestyillä käsillä
  11. Lihapullien pyörittäminen
  12. Sipulin ja sellerin pilkkominen (kouluikäinen lapsi)