Katkarapurisotto
Aika 30 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Lapset
Ainekset
  • 4 dl Uncle Ben’s® risottoriisiä
  • 2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • n. 9 dl mietoa kanalientä
  • 1 pieni keltasipuli pilkottuna
  • 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
  • 500 g isoja kuorellisia katkarapuja, (250 g kuorittuina)
  • 1 rkl voita
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • Sitruunanlohkoja tarjoiluun
Resepti
  1. Sulata voi isossa pannussa, lisää oliiviöljy ja kuullota siinä sipulisilppu pehmeäksi, lisää valkosipuli ja kuullota vielä 2 minuuttia sekoitellen silloin tällöin.
  2. Lisää riisi. Suolaa ja pippuroi ja sekoittele niin, että riisi kuullottuu kunnolla.
  3. Lisää sitruunamehu ja anna sen haihtua kokonaan
  4. Lisää kanalientä pikkuhiljaa kauhallinen kerrallaan koko ajan puukauhalla hämmentäen. Lisää lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Jatka noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää, mutta purutuntumaa on vielä vähän jäljellä.
  5. Lisää lopuksi katkaravut ja viimeiseksi voinokare ja tillisilppu. Tarkista maku ja viimeistele sitruunanlohkolla ja tillisilpulla.