Korealainen bibimbap
Aika 40 min Annokset 2 henkilöä Keittiö Itämainen
Ainekset
  • Korealainen liha
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 175g naudan jauhelihaa
  • 1 valkosipulikynsi murskattu
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kuivattuja chilihiutaleita
  • Pinaattia varten
  • 100g pinaattia (pesty)
  • 1 viipaloitu salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi murskattu
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • Maustekurkut
  • 100g ohuesti viipaloitua kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikka
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • Suikaloidut porkkanat
  • 1 porkkana, raastettu
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 viipaloitu salottisipuli
  • 250g Uncle Ben’s® Pitkäjyväinen riisi
Resepti
  1. Lihan valmistus: sekoita kaikki ainekset ja anna niiden marinoitua sillä aikaa kun teet muut valmistelut.
  2. Maustekurkku: sekoita suola, sokeri ja etikka kulhossa. Lisää viipaloitu kurkku ja jätä maustumaan. Laita sivuun 15 minuutiksi.
  3. Kiehauta pieni määrä vettä. Anna pinaatin kiehua kahden minuutin ajan, valuta ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Lisää kevätsipuli, valkosipuli ja seesaminsiemenet ja sekoita.
  4. Sekoita porkkana seesamiöljyyn ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita samaan aikaan 2 paistinpannua keski- tai kovalle lämmölle. Lisää öljyä yhteen ja ruskista jauhelihaa 3-5 minuuttia kunnes rapeaa. Paista kananmunat toisella pannulla (Valuva keltuainen
  5. Keitä Uncle Ben’s® riisi pakkauksen Reseptitiden mukaan ja siirrä kulhoon. Asettele muut ainekset päällekkäin, kananmunat ja salottisipuli viimeiseksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!
Evästeasetukset