Seitsemän meren merirosvovartaat (Huom. vain kovanaamoille!)
Riisiä rusinoiden ja sipulin kera, sekä lihavartaat
Aika 30 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Lapset
Ainekset
  • 3 dl Uncle Ben's® Basmatiriisiä
  • 1 pieni sipuli
  • Kourallinen rusinoita
  • Suolaa
  • Cayennepippuria
  • 1 paketti (0,5 g) sahramia tai 1 tl kurkumaa
  • 500 g lampaan välikyljystä tai luutonta porsaan kylkipaistia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa ja hyppysellinen pippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • ½ sitruunaa
  • 3-4 isoa tomaattia
  • ½ sitruunaa
  • Oliiviöljyä
  • Luonnonjugurttia
Resepti
  1. Pilko liha n. 2 cm suuruisiksi kuutioiksi. Jos käytät puisia vartaita, upota ne vähäksi aikaa kylmään veteen.
  2. Sekoita oliiviöljy, puristettu sitruunanmehu, oregano, suola ja pippuri kulhossa marinadiksi ja laita seos jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen tai sytytä grilli.
  4. Hienonna pieni sipuli ja kuullota se kasarissa.
  5. Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
  6. Lisää veteen kourallinen rusinoita ja paketti sahramia tai kurkumaa (jotta riisistä tulee keltaista). Keitä vesi ja lisää riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Pujota lihapalat vartaisiin.
  8. Aseta vartaat foliolle ja paista niitä uunin yläosassa tai grillissä n. 20 min. Käännä lihoja n. 10 minuutin päästä.
  9. Tee salaatti kuutioiduista tomaateista, lisää hiukan suolaa ja pippuria, puristettua sitruunamehua ja päälle hieman oliiviöljyä.
  10. Tarjoile vartaat itämaisen riisin, tomaattisalaatin ja luonnonjugurttinokareen kera.
  11. Nassimin vinkki: Lisää riisiin 4-5 kokonaista kardemummansiementä. Näin saat aikaan vielä vahvemman itämaisen ruoan maun. Mutta muista poistaa siemenet ennen tarjoilua!