Tex-Mex-riisiä, katkarapuja, maissia ja limettiä
Aika 45 min Annokset 5 henkilöä Keittiö Meksikolainen
Ainekset
  • 2 pussia Uncle Ben's® Boil-in-Bag -kokojyväriisiä
  • Paistorasvaa
  • Maissinjyvät 2 keskikokoisesta maissintähkästä (noin 2 1/2–3 dl)
  • 250 g kuorittuja katkarapuja, joista suoli on poistettu
  • 1–2 1/2 dl luumutomaatteja silputtuna
  • 1/2 dl vastapuristettua limettimehua
  • 3/4 tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl hienonnettua korianteria
  • 1 kypsä kuorittu avokado 1 cm:n kuutioina
Resepti
  1. Valmista Uncle Ben's® Boil-in-Bag -kokojyväriisi pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Kaada riisi suureen tarjoilukulhoon ja anna jäähtyä hieman.
  3. Sillä välin kun riisi kypsyy, kuumenna keskikokoinen paistorasvalla suihkutettu pannu keskikuumaksi.
  4. Laita maissinjyvät pannulle ja paahda 2 minuuttia.
  5. Lisää katkaravut pannulle ja kuumenna 3 minuuttia tai kunnes katkaravut ovat kypsiä.
  6. Lisää kuumat maissinjyvät ja katkaravut sekä tomaattilohkot riisin joukkoon.
  7. Sekoita limettimehu, chilijauhe, kumina, suola, pippuri ja valkosipulijauhe yhteen pienessä kulhossa.
  8. Sekoita maustettu limettimehu riisiseokseen.
  9. Lisää korianteri ja avokado.
  10. Sekoita varovasti.