Tulinen aasialainen kanasalaatti inkiväärillä ja maapähkinävoilla
Aika 60 min Annokset 4 henkilöä Keittiö Thai
Ainekset
  • 2 pussia kokojyväriisiä keitinpussissa
  • 1-2 rkl maapähkinävoita
  • 100 ml etikkaa
  • 60 ml soijakastike
  • 1-2 rkl sokeria
  • 50 ml kasviöljyä
  • 20 g raastettua inkivääriä
  • 1 tl cayenne-pippuria
  • 2 kurkkua
  • 500 g kypsennettyä kanaa
  • 1 keskikokoinen pieneksi pilkottu sipuli
  • 250 g tuoretta pestyä ja pilkottua pinaattia
  • Iso nippu tuoretta basilikaa
  • 1-2 rkl pilkottua jalapenoa
  • 2 valkosipulin kynttä
Resepti
  1. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita keskenään pienessä kulhossa maapähkinävoi, etikka, öljy, soijakastike, sokeri, inkivääri, valkosipuli ja cayenne-pippuri
  3. Puolita kurkkuviipaleet ja lisää ne riisin joukkoon samoin kuin kastike, kana ja sipuli. Peitä astia ja jäähdytä.
  4. Sekoita joukkoon pinaatti, basilika ja jalapeno juuri ennen tarjoilua.